Accupunctuur…!

Omdat ik nog steeds geen smaak heb, of beter gezegd, alles smaakt vies, goor en naar karton, zijn we wat gaan surfen op het net wat we hieraan kunnen doen. Smaakverlies lees je vaak bij chemotherapie, maar omdat mijn laatste chemo eind januari is geweest en ik daarna nog gewoon een goede smaak had, lijkt het me onwaarschijnlijk dat het daarvan komt. In maart ben ik de bestralingen van o.a. mijn hoofd ondergaan, maar ook daarna had ik nog smaak… in mij heb ik de Q-Koorts gekregen, en sindsdien is het knudde!

We gaan er dus van uit dat het aan de Q-Koorts ligt, maar we zullen het nooit zeker weten. De klachten van de Q-Koorts kunnen doorwerken tot zo’n 2 jaar…. laten we dan maar hopen dat ik nog minstens twee jaar klachten heb 😀

Op internet komen we uit bij accupunctuur, en uiteindelijk horen wij hele goede verhalen van Dr. Lieveld in Nuenen. We bellen meteen, leggen de situatie uit en krijgen door urgentie een afspraak op korte termijn.

 

Dinsdag 9 augustus kon ik al om 12:00 uur terecht. Claud gaat natuurlijk weer met me mee. Het intakegesprek duurt even, een hele vragenlijst welke Dr. Lieveld invult. Claud mocht geen antwoord geven op z’n vragen, omdat hij graag wilde zien hoe ik dingen ervaar en interpreteer. Vraag mij niet wanneer ik mijn eerste chemo of laatste bestraling heb gehad, Claud is mijn agenda!

Uiteindelijk mag ik op bed gaan liggen, en krijg ik een naaldje of tien in m’n lichaam geprikt. Die ene op m’n voorhoofd moet er na een minuutje of 5 gauw uit, want ik krijg in een keer enorme hoofdpijn. De dokter verlaat de kamer, en ik mag gaan slapen. Claud moet zich koest houden, ze zit wel bij me in de kamer, maar liever niet praten. Na een klein uurtje denk ik, komt Dr. Lieveld terug en haalt de naaldjes uit m’n lichaam. Hij adviseerde mij om voor volgende week een nieuwe afspraak te maken, en Claud kon beter naar huis rijden.

Op ‘t moment dat ik bij de auto sta, besloot ik heel eigenwijs toch maar zelf te rijden, niet dat ik aan Claud haar rijcapaciteiten twijfel, maar over ‘t algemeen ervaar ik auto rijden als ontspanning.

De dag na de accupunctuur voelde ik me goed. Ik zei tegen Claud: “ Ik heb me in weken niet zo goed gevoeld” Ik voelde me ook echt gewoon goed!

Jammer genoeg nam dit na een dag of 2 / 3 af en voelde ik me als voorheen.

Volgende week woensdag ben ik weer van de partij, en laten we hopen dat het enigszins effect heeft, dat zou wel heel fijn zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *