Bevalling Poes Meke…!

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Onze chocolate poes ‘Meke’ gaat bevallen.
Claud ziet de bui al hangen, want zij moet straks gaan werken en Meke heeft al lichte weeën. Vroeg op de dag probeerd Claud de kittens er al uit te kijken zodat Meke nog gaat bevallen vóór dat ze moet gaan werken, maar zo tegen 13:00 uur probeerd ze Meke wat te negeren in de hoop dat ze de kleintjes nog binnen houdt tot ná haar werk.
Om 15:00 uur gaat Claud werken, en Iris houdt de jonge dame die braaf in de bench zit in de gaten en ik ga nog even door op kantoor.
Sinds 2004 dat Claud en ik bij elkaar zijn doet vooral Claud de bevallingen. Ik zit er dan wel altijd langs maar Claud doet hét werk en de poezen zijn bij haar ook vaak rustiger dan bij mij, snap hier niks van 😉 Maar na 8 jaar was de twijfelachtige eer toch aan mij. Samen met Iris (háár eerste echte bevalling) kreeg Meke 5 prachtige gezonde kittens. Ik moet zeggen dat het zonder mijn verloskundige hulp niet gelukt was. Ik heb toch alle 5 de kittens een beetje moeten helpen, en Meke natuurlijk moeten helpen. Het ene kitten heb ik tijdens een wee eruit moeten trekken en het andere kitten moest even uitgeslagen worden. Had ik dit niet gedaan waren de kittens óf gestikt tijdens de geboorte óf gestikt in het vruchtwater ná de geboorte. Al met al een zware dag voor Meke maar ook zeker voor mij. ’s avonds zat ik kapot. Ik heb Claud, die stevig baalde, bij ieder kitten dat er geboren werd een what’s appje gestuurd. Ik had haar nog voor de gek gehouden dat het 4 lilac kittens waren. Toen Claud om 23:15 uur thuis kwam en naar het nest keek was ze helemaal in de wolken. Ik zei tegen haar: “Kijk eens goed naar het nest” …. “Ja, mooi hé, wat zijn ze leuk” zei ze maar steeds. Ik heb mijn zin wel 3 keer moeten herhalen en Claud snapte er niks van. Toen zag ze het eindelijk, Meke had 4 lilac kittens gekregen en 1 chocolate kitten 😉
Ze had het choc kitten niet gezien omdat ze dacht dat dat een pootje van Meke was hihi!

Hier een foto van de kleintjes nét na de geboorte:

Hebben Iris en ik toch mooi geflikt niet?!

2 gedachten over “Bevalling Poes Meke…!

 1. wat een geweldig iets om te mogen meemaken !!!!!!
  En wat goed van Iris (de geweldige verloskundige yeah!!!!)

  en ja………………..ik ga voor de chocolade !!!!
  XXX
  Wel done en nu samen met de poezen uitrusten geblazen !!!!

  Mar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *