Concert Marco Borsato @Rodahal Kerkrade…!

Na een lange dag bij PSV Masters on Tour, en na ruim een uurtje bijtanken op de bank rijden we richting Helmond om onze Sam af te zetten bij Friso en Caroline. Daarna rijden Claud, Iris en ik door richting Kerkrade (Kirchroa)
Al jaren lang luisteren we naar de geweldige muziek van Marco. De lange rit naar Italië is gevuld met zijn prachtige liedjes en die van Guus Meeuwis. Zodra we dan de grens over zijn in Italië stappen we over naar Eros en Laura!
Ter ere van Iris haar 13de verjaardag hadden wij haar een concertkaart van Marco kado gedaan. Iris haar eerste concert en waarschijnlijk mijn laatste concert van Marco. Heel speciaal, heel dubbel!

In Kerkrade aangekomen dacht Claud wel even de weg te wijzen, maar na 8 jaar in Eindhoven te wonen merkte ze dat ze toch alweer een heel stuk ont-Limburgst was 😉 Missie geslaagd haha.

Bij de Rodahal aangekomen zochten we een rustig ruim plekje, redelijk achteraan. Tussen de menigte is niks voor mij. Soms ben ik niet heel stabiel, en als andere mensen dan tegen me aan stoten is dat alles behalve prettig.
Het concert was werkelijk super! Het is ontspannend maar ook zeer confronterend. De liedjes die je hoort krijgen een hele andere betekenis waar ik eerder nooit aan gedacht heb. Het liedje “Vlinder” kreeg voor Claud een totaal andere betekenis.

Tegen 23:15 uur was het concert afgelopen en we lopen langzaam weer naar buiten. De auto stond lekker dichtbij dus deze keer geen lange wandeling. Toen we bij de auto stonden liet ik even weten dat ik het wel heel gaaf zou vinden om nog met Marco op de foto te gaan. Iris en Claud beaamden dat maar wisten dat dat onmogelijk zou zijn. Om er toch even op door te gaan besloot Iris de gok te wagen om dit binnen te vragen aan iemand. Claud moest wel mee, want ze vond het toch wel erg spannend. Ik bleef in spanning wachten bij de auto.

Onderstaande is geschreven door Claud:
Weer binnen aangekomen zochten Iris en ik een geschikt persoon die ons wellicht kon helpen. Ik wees iemand aan en Iris stapte erop af.

Iris deed heel verlegen haar verhaal: “Ik wilde even iets vragen, morgen is vaderdag en omdat mijn vader ernstig ziek is zou ik het een geweldig kado vinden als mijn vader nog met Marco op de foto zou mogen. Kunt U dat misschien voor ons regelen?”

Aan zijn reactie te zien pakte ik meteen mijn telefoon en smste Dirk: “Kom eens naar binnen, ze gaan bellen”

De meneer van de crew keek even rond, zocht een andere medewerker en zei tegen Iris en mij dat we ons even bij die man moesten melden. We liepen erop af en Iris deed weer haar zelfde verhaal: “Ik wilde even iets…….   …….  voor ons regelen?”
De man dacht eerst dat Iris met Marco op de foto wilde omdat hij Dirk niet zag staan, de man keek even naar mij waarop ik meteen aanvulde: “Mijn man is bij de auto en is al onderweg terug naar binnen” Toen was het die meneer helder.
Hij zei tegen ons dat alle fans zich achterom verzamelden en dat we dáár konden wachten totdat Marco naar buiten zou komen waarop ik meteen antwoordde: “Dan moeten we heel veel mazzel hebben! Kun jij niet iets voor ons regelen misschien?”
De meneer zei: “Wacht hier maar even, zorg dat je man binnen is, ik ben over 1 minuut terug” Dirk kwam al ‘snel’ aanlopen en kreeg even een check-up van mij hihi.

De meneer kwam terug en zwaaide naar ons dat we mee mochten lopen “Aaaaaaah” ging er door m’n hoofd “Het gaat écht gebeuren, jeetje wie had dat gedacht” Ik bedankte die vriendelijke meneer al duizend keer voor zijn moeite.
Backstage aangekomen moesten we heel even wachten, want we zagen dat Marco nog even op de foto ging met een andere meneer. “M’n buik kriebelt……. daar komt Marco” …..

Hij geeft Dirk een hand en verteld hem dat hij het erg vindt dat hij zo ernstig ziek is. Iris krijgt een hand en ik ook 😉 hihi.
Zegt Marco tegen Dirk: “Oh, je hebt je dochters mee genomen….” “Nee” zegt Dirk en wees naar mij “Da’s m’n vrouw” en wees naar Iris: “En da’s mijn dochter” waarop Marco verbaasd antwoordt: “Ohw!!!”  Hahaha, dat was lachen!

“Zullen we dan even op de foto gaan?” Werd geconcludeerd. Nou, Dirk met Marco op de foto Klik Klik Klik Klik….. Beter te veel dan te weinig. Ik had Dirk al goed geïnstrueerd (!Niet praten tijdens de foto, niet met je ogen knipperen tijdens de foto, alleen naar de camera kijken!) Nou, en dat deed ie! Helemaal geweldig. Missie weer geslaagd, Dirk staat met Marco op de foto. Echt super geweldig. Na de fotosessie met Dirk stelde Marco voor om ook samen met Iris en Dirk op de foto te gaan, het is immers een Vaderdags-kado! Dus ik weer Klik Klik Klik Klik… hele gave foto’s

Als slagroom op een toetjes zou ik het leuk vinden om natuurlijk ook met Marco op de foto te gaan, dus ik wilde ruilen met Iris, zodat Iris de foto’s kon maken, maar toen gaf de meneer van de crew aan dat we met z’n allen op de foto konden en dat hij de foto wel wilde maken. Ja, SUPER!!!

Toen was het klaar met de foto’s en hadden we nog een kort gesprek met Marco. Hij vroeg Dirk hoe hij met zijn ziekte omgaat waarop Dirk antwoordde dat het concert zelf al een heel gevecht was om te blijven staan. Dat begreep Marco volledig en leek werkelijk ontdaan. Ik gaf nog aan dat ik het niet droog had kunnen houden tijdens het concert en dat het liedje “Vlinder” erg emotioneel bij me aankwam.
Marco nam zó ontzettend de tijd voor ons, terwijl wij dachten dat het allemaal snel snel moest, echt zó lief. Hij was oprecht geïnteresseerd, dit was heel heel speciaal. Hoe ‘groot’ Marco ook is, het is een heel normaal, ontdaan, geïnteresseerd persoon.
Toen Marco weer verder moest gaf hij Dirk een hand met de afspraak dat hij er volgend jaar weer bij moest zijn. Tegen mij zei hij: “Ik ga je kussen, en heel veel sterkte” en ook Iris kreeg 3 kusjes!!!
We namen afscheid van elkaar en konden buiten pas een beetje beseffen wat we zojuist hebben meegemaakt! Dirk had alles als positief ervaren. Hij vond de fotosessie super geweldig en ook het concert had hij zeker niet willen missen. Hij vond het TOP! Dirk lag onderweg in een deuk van mijn hyper-de-piep zijn. Hij had gedacht dat ik van Kerkrade tot thuis zou slapen omdat het een lange dag was geweest, maar ik heb iedere 10 km wel even laten weten dat we met Marco op de foto staan. Hihi haha hoehoe. Ik heb me ook heel de terugweg naar Eindhoven druk gemaakt of ik Marco wel gezegd heb hoe geweldig goed en leuk hij is…. hier ga ik me nog 3 weken druk om maken haha. Dus Marco, mocht je ons blog ooit lezen, we vinden je helemaal te gek, je liedjes zijn geweldig mooi en je bent een kei leuke vent!

We hebben een heerlijke dag gehad! Dit is Quality time in het kwadraat…

8 dagen later…!

 He-le-maal super geweldig gaaf!!! Marco ontzettend Bedankt en tot de 24ste en Iris natuurlijk ook kei bedankt!

13 gedachten over “Concert Marco Borsato @Rodahal Kerkrade…!

 1. Wauwie, wat een geweldige afsluiter van een topavond. Super gedaan meiden, om terug naar binnen te gaan! Mooie site geworden overigens en zo ben ik weer een beetje op de hoogte met hoe het jullie vergaat… Kanjers zijn juliie 1 voor 1.
  Liefs Karin

 2. Wat een prachtig verhaal van een bijzondere avond. Dit bewijst maar weer wat een lieve sociale betrokken man onze Marco is.
  Ik ben er zondag ook bij dus wellicht tot dan.

 3. Wat heerlijk dat je dochter dit voor je hebt willen regelen,
  en wat super van Marco dat hij het gewoon weer even doet ondanks alle gekke fans die als beien om hem heen verzamellen!
  Heerlijk die prive tijd even, en dan zo`n prachtige foto!!

  Wist al dat Marco een top vent was, maar dit bewijs het weer even extra
  geniet er lekker van na, en zorg dat je hier extra lang op kunt teren!

  sterkte verder met alles.
  lieve groet, Ellen Rabouw
  (een mede fan )

 4. Wow, wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Dit is er voor jullie 1 die jullie nooit meer gaan vergeten! Geniet er nog maar lekker lang van na!
  Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd!

  Liefs,
  Chantal (medefan van Marco)

 5. Wat een verschrikkelijk mooi verhaal. Zo lief van Marco om jullie dit momentje te geven. Ik weet als geen ander wat hij met je doet. De muziek, de teksten zijn mooi, emotioneel en heel herkenbaar. Ook ik ben ziek en put zoveeel kracht uit zijn muziek en ook uit de man Marco himself.
  Zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dit zo voelt. Jullie hebben een mooie avond gehad, een prachtige foto en een herinnering om nooit meer te vergeten.

  Ik wens jullie nog heel veel sterkte de komende tijd.

  Mvg Bianca

 6. Koester dit moment met heel je hart, zo speciaal. Dit was jouw moment en neemt je niemand meer af. Heerlijk dat je zo hebt genoten en waarschijnlijk vanavond weer gaat doen. Het is en blijft een kanjer onze Marco, een artiest met het hart op de juiste plaats. Dit maakt hem nog specialer. Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd.

 7. Door een logje van de fanclub kwam ik hier terecht. Wat een bijzondere dag hebben jullie gehad en wat een mooie herinnering houden jullie er aan over.
  Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen de komende tijd! En veel plezier vandaag in het Ziggodome, want uit de tweets begrijp ik dat jullie daar ook aanwezig zijn.
  Zo lief dat Marco de tijd voor jullie nam!

 8. door jouw ervaring blijkt maar weer eens wat een geweldige man Marco is, daarom ben ik trots om fan te mogen zijn van deze man! TOP!!
  de grootste artiest van nederland, maar heel gewoon en toegankelijk!
  veel plezier vanavond in het ziggodome! en veel sterkte de komende tijd…

 9. Lieve Claudia en Dirk

  Vaak denk ik aan jullie en ben zo blij dat jullie zo kunnen genieten!
  En wat ontzettend gaaf die foto’s met Marco (hij is goeeeddddd!!)
  Veel knuffels voor jullie en ga zo door 😉

  Veel liefs
  Ankie

 10. Wat fantastisch om mee te maken! Na het lezen van jullie verslag was ik ook diep ontroerd door de wijze waarop Marco de tijd heeft genomen voor jullie. Natuurlijk verdienen jullie dat want jullie zijn geweldige mensen maar dat wist hij natuurlijk nog niet! Wij hebben groot respect voor de wijze waarop jullie omgaan met het leven met kanker. Wij wensen jullie een heerlijke zonnige zomer toe waarin je lekker kunt genieten van je tuin! Geniet van elkaar, de kinderen, de katten en alle andere mensen die belangrijk voor je zijn!
  groetjes, Danielle en Melvin

 11. Hoi Claudia, Dirk en de kids,

  wat hebben jullie weer een mooi moment mogen beleven (ik ben stiekem gezond jaloers)!! Ik ben namelijk ook een fan van Marco. En inderdaad als ik zijn cd opzet gaat eerst het liedje Vlinders op en dan dochters.

  Ik heb met tranen die over mijn wangen rolde naar jullie site aan het kijken geweest wat dirk in de maand juni wilde vertellen aan iedereen. Het is gewoon prachtig hoe hij vecht voor zijn leeuwin en haar welpen. Doe zo verder man, wat je tot hiertoe hebt bereikt kunnen ze jou zeker niet meer afnemen.

  Echt geniet zoveel mogelijk van elkaar!

  Groetjes,
  Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *