Controle na 12 chemo’s…!

Vorige week heb ik een scan mogen laten maken, waar we vandaag weer de uitslag van krijgen. Ik moet op tijd aanwezig zijn in het ziekenhuis, want ik moet wel nog van te voren bloed prikken. Een longfoto hoeft deze keer dan niet ivm de scan die ik vorige week gehad heb.

We hebben vandaag voor het eerst een gesprek met Dr. v/d Borne. Het is een jonge man, ongeveer mijn leeftijd schat ik. We nemen plaats, en natuurlijk zijn Claud en Friso weer mijn steun en toeverlaat.

De arts begint met: “ Het is een tweedelige uitslag”

De Longtumor is zo goed als verdwenen. We bekijken de beelden van het moment van de diagnose en de beelden van vorige week, ziet er allemaal prima uit.

De uitzaaiingen daarentegen lijken op de beelden erger dan voorheen. Zijn deze tijdens de chemo dan toch toegenomen? Hoe kan het dat de longtumor enorm goed reageert op de chemo, en de uitzaaiingen trekken zich niks aan van de chemo?!

Een tegenvaller dus, want dat de longtumor goed op de chemo reageerde wisten we eigenlijk al van alle foto’s die tussen de chemo’s door zijn gemaakt.

Het zat in de planning om binnenkort te beginnen met de preventieve bestraling van de hersenen en de mogelijke start met de chrest study. (Bestraling van de borst)

Deze planning wordt weer aan de kant geschoven, en de arts geeft toe nu niet te weten hoe we verder moeten handelen. Hij stelt voor om eerst overleg te plegen met andere artsen in het land, en zal deze week contact met ons op nemen voor een nieuw plan van aanpak.

We gaan met een redelijk klote gevoel naar huis, je hoopt toch altijd op beter nieuws, en dan ga je malen.

Het ik een tweede soort kanker in mijn lichaam?

Hoe kan het dat de uitzaaiingen doorgroeien terwijl de longtumor verdwenen is?

Moet ik nu weer opnieuw aan de chemo om de uitzaaiingen beperkt te houden?

Zelf ben ik redelijk optimistisch, en zal ik tegen een mogelijk volgende chemo vechten, maar het is uiterst vervelend als je niks weet, en je zit te wachten op een telefoontje van de arts….

 

 

Een gedachte over “Controle na 12 chemo’s…!

  1. Ik heb nog niet alles gelezen maar wou toch even reageren.Ik bewonder je omdat je zo goed de moed erin houd en er echt voor gaat steeds weer.We zitten momenteel in dezelfde situatie, mijn man 46 heeft longkanker met uitzaaiing in bijnier en lympfeklier en onder schouderbeen(deze veroorzaakt vreselijke pijn).
    Hij heeft nu 2 gewone chemo’s achter de rug en 4 chemo’s met alminta.De tumoren zijn stabiel maar nog niet gekrompen.Het is telkens bang afwachten.
    Ik hoop dat hij ook nog die extra tijd bijkrijgt alleen weet hij niet hoe hij de tijd moet vullen.Hij zou graag gaan werken maar door de pijn lukt dat niet.
    Ik ga nog even verder lezen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *