Controle voor chemo 3…!

Vandaag gingen we naar het ziekenhuis voor de controle voor de 3de chemokuur. We hadden deze keer niet het gesprek met Dr. Evelien Schakenraad, maar een gesprek met een nieuwe vrouwelijke co-assistent longziekten.

We kregen zonder overleg te horen dat er geen uitzaaiingen in het brein zaten en dat alle ribben (op 2 ribben na) ernstig aangetast waren door de uitzaaiingen.

De scan van het brein heb ik inderdaad in januari laten maken, maar het zou in overleg gebeuren of ik de uitslag zou willen weten of niet. Stel er zaten nu wel uitzaaiingen, dan had ik het toch niet zo prettig gevonden, want ik moet nu nog 6 chemo’s (2 kuren van 3) en het plan van aanpak zal dan niet aangepast worden.

Voor ons was het de bedoeling om na alle chemobehandelingen te spreken over de uitslag van de scan van het brein.

Maar goed, deze vrouwelijke arts was ons voor, maar goed dat er geen uitzaaiingen zitten!

Dat onderhand alle ribben ernstig zijn aangetast ben ik niet blij mee om te horen, het kwam ook een beetje rot uit haar strot eerlijk gezegd. Voelde me op het moment echt zo rot als iets.

Maar, nu was mijn pijn in mijn ribben c.q. borstkast wel te verklaren natuurlijk.

Het bloed zag er weer netjes uit, en Friso spiekt af en toe even mee 😉 De longfoto zag er ook weer netjes uit, eigenlijk voor ons niet anders dan vorige week. Natuurlijk wel een wereld van verschil met de eerste thoraxfoto, maar nu lijkt de tumor macrotechnisch verdwenen, die rotzak zit er nog wel…!

Al met al weer een goede uitslag en op naar de derde chemokuur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *