Gesprek arts…!

Ik moet toegeven dat ik vannacht toch erg slecht geslapen heb, waarschijnlijk toch onbewust zorgen gemaakt over het gesprek met de arts deze ochtend.

Om 09:00 uur werden we bij de arts verwacht en we kregen te horen dat de uitzaaiingen waarschijnlijk toch niet erger zijn geworden, dit in tegenstelling tot vorige week. De arts wil dit bevestigen dmv een nieuwe scan die ik morgen al mag laten maken.

Hij zag op de laatste twee scans dat de plekjes (de uitzaaiingen) duidelijker zichtbaar waren, maar het is opvallend dat alle plekjes wel op precies dezelfde plek zitten en niet op nieuwe plekjes. Mocht het zo zijn dat de uitzaaiingen verder groeien ondanks de chemo’s, dan zouden er ondertussen alweer nieuwe plekjes zichtbaar moeten zijn, maar dit verschil was gelukkig niet te zien. Nu moet ik morgen dus een nieuwe scan maken, en blijkt dat daar ook dezelfde plekjes oplichten en geen nieuwe plekjes, wil het dus zeggen dat de chemo toch goed zijn werk heeft gedaan.

Het feit dat je ze beter ziet op de scan dan voorheen kan ermee te maken hebben dat er een soort littekenweefsel op de uitzaaiingen is gaan zitten.

Laten we hopen dat dit het is, het zou de eerste keer redelijk nieuws zijn. We horen het volgende week vrijdag weer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *