Hoe is het nou met jou…?

Kankerlijer is geen scheldwoord maar een tweede baan.

24 uur per dag ben je bezig met overleven, en hoe te overleven. De ene dag gaat het goed, de andere dag krijg je een dip. Een ‘goede’ uitslag lijkt goed nieuws, maar als je verder denkt voelt het alsof je korter bij het einde komt. Elke pijntje dat je krijgt relateer je aan de kanker, of je dit nu wilt of niet dit gaat vanzelf.

Claud en ik hebben deze site in principe gemaakt voor onszelf als uitlaatklep en als naslagwerk voor de kinderen en dierbare familie en vrienden.

Na verloop van tijd is de site zijn eigen leven gaan leiden en met name wordt hij druk bezocht door collega-makelaars, vrienden, kennissen, klanten…. Natuurlijk vind ik dat uitermate prettig maar het schept ook verplichtingen: Werk je een maand lang de site niet bij krijg je al gauw een telefoontje met de vraag: “Hoe is het nou met jou? Want ik zie dat de site niet bijgewerkt is, gaat alles nog goed?”

Op zich is het fantastisch dat mensen met ons meeleven, maar iedere keer het verhaal uitleggen en vertellen ‘hoe ik me voel’ is soms heel zwaar, belastend en confronterend. De ziekte die ik heb ik dodelijk, niet te genezen, nu niet, morgen niet, nooit niet. Wij begrijpen dat als je eerst een prognose krijgt van 6 tot 8 weken, en je hobbelt ruim een jaar later nog steeds rond, dat dit vragen kan oproepen bij mensen. Schijnbaar heb ik een sterk lichaam, met een sterke wil en een geweldige reactie van mijn lichaam op behandelingen en natuurlijk is de kwaliteit van mijn leven door Claudia, de kinderen, dierbare vrienden en Caroline en Friso ook positief werkend op het langer leven. Helaas zal ik toch deze strijd ooit gaan verliezen, dit kan binnen enkele weken of maanden zijn, maar natuurlijk hoopt iedereen (naja iedereen haha) dat ik misschien nog wel jaren het zal uitzingen.

Hoe is het nou met mij?

Hoe ik me voel? Hoe het met me gaat? Ik zal zeggen: “Stabiel, slecht” Ik voel me klote, ik slaap niet of nauwelijks, heb nu niet alleen ‘s nachts pijn in mijn bovenrug/borst maar ook al overdag, lust nog steeds geen rode producten zoals lasagna, spaghetti en chinees, ik ben moe, de ene dag vermoeider dan de andere maar het lijkt chronisch te worden, heb pijn in mijn voeten, pijn in mijn buik, meer medicijn-afhankelijk, ben regelmatig instabiel, kan zonder mijn Hema bril mijn Hema bril niet vinden… al met al waar ik het meeste moeite mee heb is het nemen van afscheid. Vorig jaar juli hebben we onze zomervakantie in Italie beleefd alsof het onze laatste zomervakantie zou zijn, we hebben de caravan na de vakantie meteen verkocht, en wat blijkt, ik leef nog en de zomervakantie nadert weer. Zo gaat het met alles, je koop Uggs, toch dure schoenen waarbij je 3 keer moet nadenken voor je ze koopt want je zult er 1 winter plezier van hebben. Ook zakelijk moet je beslissingen nemen die een afscheid met zich meebrengen. Sinds 1991 doe ik verzekeringen samen met mijn vader die in 2006 overleden is aan kanker. Gezien de neergaande toestand in zijn algemeenheid heb ik onlangs moeten besluiten afscheid te nemen van mijn Assurantiën portefeuille. Ondanks het feit dat ik een prima opvolger heb gevonden doet dit zeer. Je hebt jaren lang contact met klanten, begeleidt ze in moeilijke periodes, zelfs identieke periodes als ikzelf nu meemaak, en nu wordt je min of meer gedwongen hier afscheid van te nemen. Kanker is een sluipmoordenaar! Natuurlijk is het leven mij nog te dierbaar om afscheid te nemen en ik zal er alles aan doen om nog zo lang mogelijk in leven te blijven, maar geloof me als ik zeg dat het niet vanzelf gaat.

Naast de lichamelijke ongemakken wordt het ook psychisch steeds
meer belastend. Een simpele longfoto krijgt een hele andere lading als een jaar geleden. Cijfermatig heb ik nog 1,6% kans om kerst 2012 te halen.

Dus hoe gaat het met me? “Stabiel, slecht!”

13 gedachten over “Hoe is het nou met jou…?

 1. En om het dan toch met een zilver lijntje te zien, ook al is dit een stabiel slecht jaar geweest, het is ook een prachtig jaar geweest dat je intens beleefd hebt met je gezin en oprecht van en met elkaar hebt kunnen genieten (en wij, de lezer, af en toe van zijlijn met jullie).

  Houd de moed erin!

 2. Hou je niet vast aan de statistieken…..een aantal van ons, waaronder ook jij, hebben die allang doorbroken. Je hebt nog maar 8 maanden te gaan en dan is het al zowat kerst hoor 😉
  Ik leef altijd met de dag, maar kijk niet zover vooruit 😉

 3. Je 2de baan neemt je helaas soms meer in beslag dan dat je zou willen. Ik vind je een topper en wens dat jullie weer helaas op zomer en wintervakantie moeten…
  Liefs Karin Pawlik Besters

 4. nou met mij is het goed…………….en ben heel blij voor jou want je gaat toch goed ………………dieptepunten maar ook hoogtepunten en ja…………..je bent een super mens……………samen met je claud en je kids ……………..ik ben blij te te mogen hebben leren kennen …………je bent een trooper YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Beste Dirk ( en Claudia)
  Heb weer een beetje bij gelezen. Moeilijk dat je je niet goed voelt. Langer leven dan verwacht is soms ook moeilijk, je leeft met de dood voor ogen, het is overleven en afscheid nemen, zoals je schrijft.. Maar artsen hebben het soms mis. Probeer te geloven in het onmogelijke! Ik hoop heel erg dat je nog lang meegaat, met wel een zekere kwaliteit van leven.
  Groeten hendrike

 6. met mijn bovenstaande zinnetje bedoel ik te zeggen wat iedereen altijd zegt als je er na een paar maanden nog bent 😉
  Niet dat jij je goed moet voelen (al zou ik dat graag wensen) omdat je er nog bent.
  en ik wens je ook nog een vakantie en een kerst 2012 XXXXXXX

  dikke kus,
  Mar

 7. Dirk
  ik heb beloofd dat ik op je volgende jaardag kom en dat staat al in mijn agenda.
  liefs en een dikke knuffel voor jullie

 8. begrip en respect, thats all i can say.

  en verder………..kben blij dat ik je af en toe nog kan “lastig” vallen.

  spreek je snel weer ens een keer en………..keep on going strong please.

  liefs, ma flodder.

 9. Dirk….wat jullie meemaken heb ik meegemaakt, ik leef heel erg met jullie mee! Ik wil wel even kwijt hoeveel respect ik voor je heb….hoe jij met je ziekte omgaat is heel speciaal. Ik wil je zo graag heel veel sterkte wensen voor de toekomst en zeggen wat een geweldige vrouw je hebt. Mocht ik wat kunnen betekenen in welke vorm dan ook om jullie kracht te geven dan ben ik er! Claudia heeft mijn nummer…… dikke knuffel!

 10. Heey die Dirk, ik wilde je ff vanuit het Nuenense sterkte wensen ( heftig) . ik kwam via schoolbank.nl en Facebook in contact met Gitan van Vlaardingen en Monique Kleinjan die jou site doorgaf. ( kende me nog? het is lang geleden succes en misschien tot mails grtjes Henk Feith

 11. Hoi Dirk wat schrikken we hier van cor en ik hoe kan dat nou zo jong we kennen je al zo lang als verzekerings agent we hebben de zelfde leeftijd het is on begrijpelijk echt onbegrijpelijk nou heel veel sterkte jij de kinderen en je vrouw ik weet het leeftijd maakt niets uit maar of je nou 46 bent of 90 je moet toch nog een heel leven voor je hebben je moet de kinderen zien opgroeien enz enz het is allemaal k….. Je weet wel wat ik bedoel nou nog maals heel veel sterkte en bedankt wat je voor ons gedaan hebt met de verzekeringen en de makelaardij Gr. De Lepper Veldhoven

 12. Hoi, Dirk en Claudia

  Wat ontzettend bijzonder om op jullie website te mogen lezen en zo “ een kijkje” in jullie bizarre leven te krijgen.
  Door alle adviezen van de afgelopen jaren wisten we al dat Dirk een kanjer is ( Thanks hiervoor !!). Maar Claudia jij bent net zo´n grote kanjer !!

  We wensen jullie heel veel momenten van geluk toe !!!!!!!!!!!!!

  Liefs Wilma en Jet

 13. We leven met jullie mee en lezen je blog regelmatig! Al kennen we elkaar eigenlijk niet echt (een keertje op bezoek geweest bij een nestje september 2010) toch hebben jullie een diepe indruk achtergelaten. Grote bewondering voor jullie en hoe jullie ermee omgaan.
  Het is moeilijk genieten van de kleine dingen in het leven als je je niet goed voelt maar je doet het voor die dagen waarop het wel goed gaat!

  Veel sterkte!
  groetjes
  Danielle en Melvin Wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *