Italië 2016

Marco, Louisa en Shannon waren rond 8 uur ’s ochtens bij ons gekomen zodat we onze reis konden beginnen richting Italië. Rond half 9 begon onze reis definitief en stapte we met zijn allen in de auto onderweg naar onze overnachting in Oostenrijk. Het rijden verliep goed. Papa had het op sommige momenten wel moeilijk, maar dit werd gelukkig goed opgelost. Ik ging dan langs Louisa in de auto zitten om lekker te kletsen!
unnamed
Eenmaal aangekomen in Oostenrijk konden we meteen aanvallen aan een overheerlijke schnitzel met frietjes (ook wel op zijn Jolens frietzel genoemd). Daarna gingen we naar boven om te gaan slapen want we waren allemaal dood op. De volgende dag stonden we rond 8 uur bij het ontbijt. Louisa en ik gingen daarna nog even naar het winkeltje naast het hotel om wat flesjes water te halen en Marco en papa gingen even een stukje wandelen. Toen we weer allemaal in het hotel waren vertrokken we weer naar onze volgende bestemming en dat was Venetië!
We hebben onderweg naar Venetië niet echt veel geluk gehad, want we hebben wel ongeveer 5 uur in de file gestaan. Deze tijd hebben we natuurlijk niet verspeeld want de CD’s die ik voor de vakantie had gebrand kwamen hier dus erg goed van pas!
Aangekomen in Venetië moesten we een eindje lopen naar het hotel met onze koffers. Toen we in onze kamers waren heeft papa nog even een uurtje geslapen en ik ben wel 4 keer naar beneden gelopen, omdat de airco het niet deed. Rond een uur of 7 zijn we naar buiten gegaan om een restaurantje uit te zoeken.  Toen we er een gevonden hadden gingen we genieten van onze eerste echte Italiaanse pizza van het jaar 2016. Na het eten zijn we nog even langs het kanaal gelopen toen we bij een bruggetje aan kwamen begon Shannon helemaal mee te dansen op het ritme van de muziek van een muzikant die op de brug stond. Papa pakte meteen Marco zijn schouders en ging samen Louisa en Marco de polonaise lopen ook op de muziek van de muzikant. Toen we weer in het hotel kwamen gingen ik en papa nog even op het trappetje buiten zitten en daarna gingen we lekker slapen.
unnamed-1
Geschreven door Iris Jolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *