Kerstmis…!

Voor de derde keer onze laatste Kerst samen, klinkt stom als ik het zo ‘op papier’ zet, maar zo voelt het natuurlijk wel voor ons. Kerst 2010 was voor ons, zoals de statistieken aangaven, onze laatste kerst. Gelukkig hebben we Kerst 2011 ook nog mee mogen maken samen, en zelfs dit jaar hebben we weer kerst gevierd. Het is heel vreemd als je iedere feestdag en verjaardag als de laatste ervaart. We hopen dat we nog 40 jaar voor het laatst Kerst mogen vieren natuurlijk, maar jullie weten net zo goed als ik dat de kans heel klein is dat ik Kerst 2013 meemaak….

Kerstavond waren we met z’n vijfjes samen, hebben een pasteitje gegeten, en daarna even Roos en Sam in de douche gestopt en lekker de pyama aangetrokken. Laat nou net op dát moment de Kerstman langskomen!!!! Toen we beneden kwamen lag het onder de kerstboom helemaal vol met pakjes…. Sam kreeg Skylanders, Roos kreeg kleren en Iris kreeg Twilight DVD’s. Claud kreeg 3 mooie Jamie Oliver pannen, kleren en een knoflookpers en ik kreeg een scheerapparaat voor mijn hoofd en een nieuwe elektrische tandenborstel. Tjonge wat zijn we toch weer volop verwend geworden, en dat terwijl de Sint nog maar net weer in Spanje zit.
Na de pakjes vertrekken we naar de bank met lekker stokbrood en “All you need is love” op de tv. Heel gezellig en ieder jaar hetzelfde.

Eerste kerstdag had Claud geregeld dat we gezellig gingen ontbijten bij ‘van der Valk’ We hebben er heerlijk gegeten, en natuurlijk een paradijs voor de kids. Ze hebben niet één soort muesli maar wel 6 soorten muesli, ze hebben heel veel soorten brood, croissantjes, eieren in diverse soorten, 8 soorten drank, fruit, yoghurt, je kunt het zo gek niet bedenken. We hebben heerlijk ontbeten. Thuis aangekomen hebben de kids gezellig een filmpje gekeken en ’s avond stond heel de tafel weer vol met eten. Gourmetten is altijd leuk met de kinderen!

Tweede kerstdag is Roos in de ochtend naar haar moeder gegaan om dáár kerst te vieren. Iris en Sam keken een kerstfilmpje en Claud dacht eraan om even naar limburg te rijden omdat haar oma vandaag 81 is geworden. Op het moment dat we even op kantoor zitten en Claud met haar oma belt dacht ik even de verwarmingsketel bij te vullen. Laat mij nou het geluk hebben dat de slang ervanaf springt en ik zo’n 80 graden in m’n gezicht en tegen m’n borst krijg! Claud schrok zich kapot en legde gauw de telefoon neer. Ik hield mijn handen voor mijn gezicht, het voelde verbrand. Claud leidde me naar de wastafel om met lauw water te koelen. Op dát moment voel ik mijn polo op m’n schouder branden en trek ‘m gauw uit. Met m’n hoofd in een grote bak water en m’n arm onder de kraan sta ik in de keuken van kantoor. Af en toe moet ik natuurlijk even luchthappen 😉
In de tijd dat ik sta te koelen, staat Claud het verwarmingshok en kantoor droog te dweilen en voordat ik eindelijk mag stoppen met koelen zijn we toch alweer haast een uur verder. Claud smeert me goed in met Flammazine en haar ritje naar Limburg gaat nu niet meer door. Beetje vreemde tweede kerstdag haha. Mijn gezicht valt gelukkig wel mee wat brandwonden betreft maar mijn linker schouden en bovenarm hebben het redelijk warm gehad. Het is een eerste graads brandwond, en met alle goede en snelle zorg van Claud heb ik toch heel veel geluk gehad.

Maar we blijven lachen :-D

Maar we blijven lachen 😀

’s Avonds aten we heerlijke kalkoenfilet, Claud had weer voortreffelijk gekookt. Kerst is snel voorbij maar we hebben weer super genoten. Op naar Kerst 2013!!!

2 gedachten over “Kerstmis…!

  1. Ach Dirk…..wie zegt nou dat jij kerst 2013 niet haalt? Je hebt al een paar kerstmissen extra gehad, dan kan 2013 er ook nog wel bij hoor…..Ik zou kerst 2008 niet meemaken en moi is er nog steeds…..positief blijven!!!!

  2. Nu ja zeg…. dat kan er ook nog wel bij?
    Al met al klinkt het toch als een geslaagde kerst… misschien moet je kerst 2013 er toch maar gewoon bij doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *