Lumbaalpunctie of niet…!

Het weekend leek sneller voorbij te gaan dan normaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel heel heel nerveus ben, ja ben echt super nerveus en ben blij als ik het achter de rug heb…letterlijk en figuurlijk.

Vandaag krijg ik de Lumbaalpunctie. Vroeg in de ochtend neem ik contact op met het ziekenhuis om te bespreken of ik onder een roesje mag. Als ik de neuroloog spreek proeft ze mijn twijfels. Niet aalleen over de Lumbaalpunctie maar ook over de gehele plan van aanpak m.b.t. chemo, of er nu wel of geen uitzaaiingen zitten.

De neuroloog stelt voor om eerst een nieuw gesprek te plannen met m’n behandelend arts, om alles even goed op een rijtje te zetten zodat het voor iedereen geheel duidelijk is. Dit gesprek wordt gepland op 8 juni.

Mijn simpele gedachte zegt dan: “Als ik werkelijk LM (Leptomeningeale Metstasen (Uitzaaiingen op hersenvlies)) heb, dan kunnen we volgens mij niet met gemak een weekje wachten voor een gesprek met de arts. Ik ben nu al enkele weken goed ziek, dus dan zou ik nu langzaam terminaal moeten zijn.

We wachten maar weer af en hebben genoeg tijd om ons voor te bereiden, althans Friso 😉

 

 

Een gedachte over “Lumbaalpunctie of niet…!

  1. Ik ben nogsteeds blij dat je je goed genoeg voelde om naar de kakeldag te komen!!!
    Heb de rest natuurlijk al via hyves gezegd 😉

    knuffels voor jullie beidjes,

    Mar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *