MRI hersenen en uitslag…!

De 20ste november mocht ik me melden bij onze neuroloog Dr. Hanse. Zij stelde, na een lichamelijk onderzoek, een MRI scan van mijn hersenen voor. Niet dat er na het lichamelijk onderzoek duidelijke aanwijzingen waren om een MRI te laten maken, misschien wel een beetje, maar vooral ook omdat de vorige MRI scan van mijn hersenen alweer eind januari is geweest. Het was redelijk druk wat de scans betrof maar Dr. Hanse zou kijken wat ze voor ons kon betekenen. Op 26 november kon ik al terecht voor de MRI scan. Claud gaat natuurlijk weer mee en zit daar haast 1,5 uur op route 48 b op mij te wachten. Nou ging het deze keer al redelijk snel omdat ik goed stil gelegen zou hebben. Als je niet stil ligt kan het voorkomen dat je een gedeelte van de scan overnieuw moet doen. Dan duurt het dus langer. Al die keren dat ik in slaap val bijvoorbeeld…. 😉 27 november krijgen we al de uitslag, dus dat gaat ontzettend snel.
We melden ons om 16:00 uur op route 54 en zijn direct aan de beurt. Dr. Hanse vertelt ons meteen dat de scan er prima uitziet. Geen aanwijzingen voor metastasen of andere afwijkingen. De plekjes die er 5 jaar geleden zaten, zitten er nog steeds onveranderd bij, dus dat is erg goed nieuws.

Hoe kom ik dan aan dat ontzettend gevoelige hoofd???  Heel gek, maar ook daar hadden wij zelf al vaker over nagedacht, slik ik teveel pijnmedicatie waardoor ik hoofdpijn krijg. Plan: Om te beginnen stoppen met 8 x per dag Paracetamol. Dat zou de grootste boosdoener zijn. Van (te veel) Paracetamol kun je dus hoofdpijn krijgen.
Zonder te twijfelen laten we deze Pcm uit de bexter (Medicijnzakjes) halen. We werden door de arts al gewaarschuwd dat de hoofdpijn de komende tijd, door het stoppen van de paracetamol, heftiger zal worden…. en dat klopt!!! Ik moet zeggen dat mijn ontzettend gevoelige hoofd nu een gevoelig hoofd is geworden en dat het stoppen van de Paracetamol wel effect heeft gehad.  We zijn al lang blij dat er geen uitzaaiingen geconstateerd zijn, want dan waren we veel en veel verder van huis geweest!

Een gedachte over “MRI hersenen en uitslag…!

  1. je hebt je roeping als schrijver gemist, alles zo intens beschreven. Ga je site in de gaten houden. ga genieten zoveel als je kan, sterkte en een hele dikke knuffel voor jullie allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *