MRI Scan Hersenen…!

Woensdag 29 januari was het weer zo ver. Ook de halve jaren vliegen voorbij. Het is alweer een half jaar geleden dat ik een hersenscan heb laten maken. Omdat ik in den beginne uitzaaiingen had op mijn brein, heb ik een preventieve breinbestraling gekregen. Sindsdien houden ze mijn hersenen dmv een mri-scan ieder half jaar in de gaten en dat was vorige week, bofkont he?!

Vandaag 31 januari heb ik de uitslag van de scan gekregen, en ook deze arts staat zo’n beetje met haar oren te klapperen dat ik het nog steeds goed doe. Ik loop, ik lul er niet langs, ik zie er nog goed uit…. hoezo terminaal? De uitslag van de scan was weer tip-top!
Het is eigenlijk best eng als je iedere keer maar weer een ‘goede’ uitslag krijgt als je weet dat je ooit een klote uitslag gaat krijgen omdat we weten dat deze kanker terug zal komen. Bij 70% van de gevallen komt de kanker in het eerste jaar terug, ik ga nu mijn vierde jaar in…
Ja, ik hoor het jullie denken: “Hebben ze het niet mis gehad met de diagnose?” Tuurlijk hebben wij dit ook al aan onze arts gevraagd, een hele logische vraag eigenlijk. De longarts heeft er ook een hele logische verklaring voor dat ze het niet mis hebben gehad.

“Mochten wij het mis hebben gehad met de diagnose, dan had de chemo nooit zijn werk gedaan, je hebt chemo gekregen tegen een kleincellig longcarcinoom, na jouw eerste chemo sessie was de tumor al geslonken, dus we hebben het niet mis gehad maar je bent wel een medisch wonder”

Dus, we houden het weer op de “Lucky Few”. Zo noemen wij het ook maar, en zo probeer ik het ook naar anderen uit te leggen. Ongelooflijk veel geluk. Wij gaan weer genieten van een “geen progressie van ziekte” uitslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *