Oma Clara overleden…!

Vandaag, 9 mei, is de oma van Claud plotseling overleden.
Vanmorgen vroeg werden we gebeld door mijn schoonmoeder dat ze oma Clara dood in bed hebben gevonden. Oma Clara verbleef momenteel in de Adelante in Hoensbroek om te revalideren. Nog 6 dagen en ze had lekker naar huis mogen gaan, dit had helaas niet zo mogen zijn.

Oma Clara was iemand die heel graag kuste en knuffelde. Als je er op visite was en naar huis wilde moest je haast maken dat je wegkwam want anders werd je helemaal gewassen voordat je in de auto zat. Oma was altijd heel zorgzaam en belde iedere keer wanneer we weer een uitslag van het ziekenhuis hadden. Het telefoongesprek eindigde uiteindelijk in heel veel kusjes. “Adië sjat, dag leeve, gef miene Sammie u kuuske, gef de meisjes u kuuske en doch dor Dirk de groetjes wa sjat”

Oma Clara

Oma Clara was een bijzonder mens. Ik kon haar goed waarderen, ik vond haar een prettige persoonlijkheid, bezorgd om Claud en om mij. Het mooiste vond ik aan haar dat ze totaal geen onderscheidt maakte tussen Sam en Roos & Iris. Dit heb ik altijd super kunnen waarderen. Er was één minpuntje aan Oma Clara, ik verstond echt geen drol van wat ze zei. Ze praatte uitsluiten plat limburgs maar op de één of andere manier begrepen we elkaar. Toen ik hoorde dat ze was overleden dacht ik: “Wie bid er nu heel de dag en nacht door voor me?” Niet dat ik gelovig ben maar het voelde alsof mijn beschermengel heen was gegaan. Uit principe ga ik eigenlijk nooit naar crematies of begrafenissen maar voor oma Clara maakte ik geen uitzondering maar mijn gevoel zei dat ik gewoon moest en wilde gaan. Ook voor Claud en Sam maar ook voor mezelf. Clara, het was een genoegen om je te leren kennen en we zien elkaar, hopelijk over een hele lange tijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *