Oma Jolen overleden…!

Vandaag hebben wij afscheid genomen van mijn moeder. De laatste weken was ze erg ziek doordat haar lichaam de dialyse niet meer aankon en de artsen alle verdere behandelingen hadden stopgezet. Een poging om haar toch heel even te dialyseren omdat ze erg benauwd was werd alweer snel afgebroken, ze was veel te zwak.

Op het moment dat je te maken krijgt met de dood, wordt het wel even beangstigend voor me. Je wordt er mee geconfronteerd en krijgt toch scenario’s over de toekomst. Op 27-01-2013 komt de begrafenisonderneemster bij ons thuis en legt alles piek fijn uit tot in de details. Ik zie Claud al denken: “Zo zit ik ‘dadelijk’ ook hier aan tafel….” Caroline en Friso zijn bij ons en we regelen het één en ander om het voor mijn moeder, ons en de kinderen zo netjes mogelijk te regelen. We besluiten het afscheid onder ons elven te houden.

28-01-2013 Vandaag gaan Claud en Iris, Caroline, Maarten en Sophie naar het appartement van m’n moeder in Brunswijk, zorgen dat dáár alles weg is, want dat kan daar niet snel genoeg leeg zijn. Ze huren een busje en zijn in een paar helemaal uurtjes klaar.

30-01-2013 Vandaag is de crematie. Om 11 uur worden we verwacht in het crematorium om afscheid te nemen van m’n moeder. De kids van Caroline hadden het erg zwaar. Onze kinderen iets minder, maar het contact was ook iets minder.
Omdat we verder niks hadden geregeld, hebben we ’s avonds met z’n allen bij Bali in de stad gegeten. Afsluiting van de dag, afsluiting van een erg zware tijd.

Een gedachte over “Oma Jolen overleden…!

  1. Jeetje….lees dit nu pas…. Bij deze gecondoleerd met het verlies van je moeder en schoonmoeder Dirk en Claud en de kinderen met hun oma. Het is natuurlijk al erg verdrietig om iemand die zo dichtbij je staat te verliezen maar door jullie situatie komen er zoveel emoties, gedachten en angsten bij. Heel heftig! Meer woorden zijn er eigenlijk niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *