Op vakantie…!

Na 16 jaar met het complete gezin naar Italië te zijn afgereisd om daar onze vakantie te vieren heb ik besloten om Roos dit jaar niet mee te nemen op vakantie. De redenen die voor mij moverend waren zijn: Ikzelf zat er redelijk doorheen en ik dacht dat het na zoveel jaren ook wel een tijd werd om Sam en Iris de nodige aandacht te geven. Ik bedoel dit vanzelfsprekend niet negatief, maar Roos vergt, gezien haar handicap, een hoop zorg, geduld en aandacht. Natuurlijk één van de moeilijkste beslissingen die je als ouden moet nemen. 1 geluk voor mij was dat Roos het totaal niet in de gaten had en zelfs sommige weekenden de voorkeur geeft aan de structuur in haar woonvorm. Achteraf denk ik dat ik / wij er goed aan hebben gedaan. De vakantie was rustiger, de verantwoording was minder en het belangrijkste, mijn batterij is weer opgeladen en heb weer energie om even door te kunnen gaan.

We zijn vrijdag 12 juli in de middag na school vertrokken richting Italië. We hebben lekker rustig aan gedaan, zijn met regelmaat gestopt, af en toe wat gegeten en gedronken en zaterdagochtend zijn we goed aangekomen in Riccione. We hebben de eerste nacht, omdat we eigenlijk pas vanaf zondag hadden geboekt, in hotel Atlantic geslapen. Dit was voor de kids weer een hele ervaring. Zondag hebben we onze spullen gepakt en zijn we naar de camping verhuisd. We hadden heerlijk weer, de zee was prachtig en de cappuccino was als van ouds.

De tweede week kwamen Robert, Linda, Liam, Jente, Brent en Joris op de camping in het huisje langs ons. We hebben lekker ge-bbq-ed, zijn samen naar San Marino geweest, naar Riccione geweest, Gabicce Monte geweest, we hebben volop genoten…… kortom, we hebben een heerlijke welverdiende vakantie gehad.

Klik hier voor de foto’s

Riccione

Riccione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *