Petscan…!

Vorige week moest ik bloedprikken alvorens vandaag in de scan te mogen. Ze checken dan het kreatine-gehalte. Met deze waarde wordt gekeken of mijn nieren de ingespoten vloeistoffen aankan. Natuurlijk zijn alle waardes als van een jonge vent en meld ik me bij route 48 in het Catharina Ziekenhuis.

“Meneer, U staat niet meer in het systeem” …. Oké, beetje klote uitspraak als je weet dat je doodgaat! “Nou, dat mag ik toch hopen van wel, ik ben nog niet dood hoor”.
Het vrouwtje achter de balie geneerde zich rot en probeerde haar woorden recht te zetten. Uiteindelijk kwam het er op neer dat de afspraak niet meer in het systeem stond. Mijn petscan van vandaag is verzet naar september. Ik weet van niks, Claud is heel precies in die dingen maar die was ook niet op de hoogte.
Nu is het dus zo, ik heb in februari een petscan gehad ivm de aanhoudende rugklachten. Doordat ik toen deze scan heb gehad, hebben ze vanzelf de scan van vandaag verzet naar september. Helemaal niet erg natuurlijk, maar ze hadden het even door mogen geven. Heel het weekend loop ik alweer krom van de zenuwen omdat die klote scan eraan zou komen, en nu gaat hij niet door.

Claud belt meteen dr. v/d Borne. We begrijpen dat het hier om een misverstand gaat. Claud vraagt, zeker met de vakantie voor de deur, of ik nog even terecht kan, het liefst zo snel mogelijk natuurlijk zodat de spanningen hopelijk weer verdwijnen. Gelukkig mogen we vrijdag al naar dr. v/d Borne komen. Van te voren moet ik even een longfoto laten maken en daarna hebben we een gesprek met de arts. Nog een paar dagen afwachten dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *