Toch naar de EHBO…!

De vrijdag is aangebroken en Dirk slaapt. De telefoon gaat en het is de huisarts van Dirk. Ik heb een heel lijstje van wat ik de laatste dagen geconstateerd en geobserveerd heb. Donderdagavond 38,5 temp, een pols van 120 en de bekende klachten van de hele vorige week.

We denken aan vanalles, een ontsteking van het evenwichtsorgaan, een TIA? We piekeren ons rot.

De huisarts adviseert ons om naar de EHBO te gaan, en Dirk daar even na te laten kijken. Dus meteen even wat voor de kindjes regelen. Gelukkig konden Iris en Sam even bij Lilly, een vriendinnetje van Iris, terecht. Ze mogen daar lekker mee eten, dus daar hoefden we ons gelukkig geen zorgen meer om te maken. Op de EHBO aangekomen mag je mooi achteraan in de rij aansluiten. Zijn we eindelijk aan de beurt, zul je zien dat Dirk is plassen…!

Er wordt meteen een hartfilmpje gemaakt (geen bijzonderheden), Pols gemeten (120 beetje hoog), Bloeddruk gemeten (die was goed), Temperatuur opgemeten (was goed 37,5), Saturatie gemeten (92 veel te laag), longfoto gemaakt (die zag er prima uit), bloed afgenomen (ook geen bijzonderheden), urine gecontroleerd (was ook normaal) tja, en na een paar uur gezellig op de EHBO mag je weer naar huis. We hadden kennis gemaakt met Dr. Smulders, een vrouwelijke longarts waar we nog geen kennis mee gemaakt hadden. Een heel kundige arts, erg vriendelijk en ik had het gevoel dat ze enorm met ons en onze onzekere periode mee leefde.

Mocht Dirk opnieuw koorts krijgen, moesten we weer even contact met hun opnemen. Thuis aangekomen kruipt Dirk lekker op de bank, en slaapt. Hij is gewoon kei kapot. Zodra hij weer wakker is zegt hij: “Als ik nou ga liggen slaap ik weer”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *