Uitslag lumbaalpunctie…!

Vandaag weer een ontzettend spannende dag die je helemaal uitput. Je gaat ervan uit dat de uitslag goed is, maar stel je nou eens voor….

Om 16.00 uur zijn we bij de neuroloog, deze zal ons de uitslag van de lumbaalpunctie geven.

Op het moment dat de deur open gaat en mijn naam geroepen wordt, wordt het extra spannend.

We geven de arts een hand, en nemen plaats. “Hoe gaat het met U?” vraagt ze, op dat moment antwoord Claud: “Ligt aan de uitslag dus zeg het maar gauw…”

“We hebben niks kunnen vinden wat op LM (Leptomeningeale Metastasen (Uitzaaiingen op het hersenvlies)) duidt, dus dat is ontzettend goed nieuws” zegt ze.

Zucht, een pak van ons hart. Stiekem hadden we het wel geweten, want als je leest dat je dan nog maar 4 tot 6 weken te leven hebt en je bent nu ruim 5 weken verder….kan het haast niet. Maar toch blijf je gespannen tot je de uitslag hoort.

Nu op weg naar de longarts waar we nog een gesprek hebben.

Ook hij is ontzettend blij met de goede uitslag die we zojuist gekregen hebben. We filosoferen nog even over wat vage klachten die ik heb, vermoeidheid, geen smaak etc. maar het schijnt toch echt dat de Q-Koorts hier een grote rol in speelt.

We maken meteen een nieuwe afspraak voor een MRI scan van mijn hoofd, om de drie kleine plekjes welke de arts zelf “suspect” noemt goed in de gaten te houden. Deze staat gepland op 25 augustus. In eerste instantie leek ons dit wat lang, maar zijn motivatie kunnen we ons in vinden. De plekjes moeten dan ook de tijd krijgen om te laten zien wat ze wel of niet doen.

Hij adviseert ons om lekker op vakantie te gaan, te genieten, rustig aan te doen en mocht er iets zijn dan mogen we altijd contact opnemen. Hij is blij om te horen dat we stiekem al hoopten om nog met ons gezin naar Italië te gaan, hij zei: “Gaan, en lekker genieten, je weet nooit of het je laatste vakantie zal zijn”

Dit klonk even heel heftig, maar wel ontzettend duidelijk. Thuis aangekomen hebben we alles geregeld om toch nog even ertussen uit te kunnen met z’n vijfjes. We hebben er helemaal zin in, hèhè, een keer goed nieuws, lekker!!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *