Uitslag van de botscan…!

Vandaag moesten we naar het ziekenhuis voor de uitslag van de botscan van 24 februari. In eerste instantie was het zo dat, ondanks de geslaagde chemo en de afgenomen longtumor, er mogelijkerwijs sprake was van een toename van de metastasen op de ribben en de wervels. Deze zouden progressie hebben gemaakt, ondanks de 12 chemokuren.

Toen we bij Dr. v/d Borne binnenkwamen, en nog niet op onze stoel zaten zei hij: “Ik heb goed nieuws” wat ons meteen wat ontspannender liet gaan zitten. We kregen uitgelegd dat de vermeende progressie van de uitzaaiingen juist een goeie reactie was geweest op de chemo’s. Dus een beter scenario was niet denkbaar. Eindelijk een keer goed nieuws dus.

De dokter ging meteen alles regelen voor het starten van de bestralingen, en gaf aan erg enthousiast te zijn over het feit dat ik mee zou willen doen aan de Crest Study. Dit is een in onderzoek staande studie waarbij de borstkast bestraald zal worden om de longtumor, die er nu macrotechnisch niet meer aanwezig is, zo lang mogelijk weg te houden. Het percentage van 15% (welliswaar nog niet officieel) bleef langer in leven, en ook die 15% proberen we weer mee te pikken natuurlijk.

We gingen, ondanks slecht slapen en onderhand een maagzweer, gerustgesteld naar huis. We hebben eerst nog heerlijk romantisch in het zonnetje op een bankje voor het ziekenhuis de spanning van ons af laten glijden 😉

 

 

Een gedachte over “Uitslag van de botscan…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *