X-Thorax en gesprek arts…!


Vandaag is het dan weer zo ver dat we dokter van de Borne spreken. Omdat het mis was gegaan met de petscan die Dirk eigenlijk zou hebben gehad dinsdag, zijn we er tussengepland vandaag. Gelukkig dat we toch nog zo snel terecht konden. Zeker gezien de enorme pijn die hij in zijn bovenrug heeft, en natuurlijk ook omdat de vakantie voor de deur staat. Eerst even een longfoto maken en daarna naar de dokter.

Longfoto Maken

We moeten ons in gebouw R melden, omdat ze bezig zijn met een grote verbouwing bij het Catharina.
De foto is gelukkig alweer goed ondanks het feit dat het vrijdag de 13de is. Wat is het toch ongelooflijk iedere keer. Telkens blijft het ontzettend spannend. Je zou zeggen je bent er na haast 4 jaar wel aan gewend, maar nee hoor. De angst blijft, omdat het een feit is dat de kanker terug komt. Vandaar dat we nog steeds iedere 3 maanden terug moeten komen. Ook de artsen verwachten uiteraard dat de kanker terug komt. Bij de meesten met mijn diagnose komt de kanker binnen 1 jaar terug. Sterker nog, deze zijn dan binnen 1 jaar overleden!!!

Maar ook deze keer kruipen we weer door het oog van de naald en mogen we haast met zekerheid zeggen dat de vijfde laatste kerst gevierd gaat worden….

We bespreken de pijn in Dirk zijn bovenrug. Dit is duidelijk de plek van de bestraling van de crest-study waar Dirk in 2011 na zijn chemo-behandeling aan mee heeft gedaan. Hij is toen ingeloot, want niet iedereen deed zomaar standaard mee met deze studie. Wellicht dat hij hierdoor nog steeds leeft, maar wel met verrekkes veel pijn. Dat is de prijs die we betalen maar als je het zo bekijkt wordt pijn natuurlijk weer relatief. Toch is het een erg groot probleem en beheerst het voor een erg groot deel zijn dagen. ’s Nachts niet slapen van de pijn en overdag in slaap vallen van de pijn die hij heel de dag moet hebben. Morfine helpt er niks tegen, Diclofenac ook niet, Lyrica werd hij gek van, een warmte-pakking is ook geen verlichting…. lastig!

Verbouwing Catharina Ziekenhuis EindhovenDokter van de Borne stelt ons voor om een bezoek te brengen aan de pijnpolie. Ook hij weet dat het een terugkerend en blijvend probleem is. Dus wij maken een afspraak bij de pijnpolie, hopelijk ligt daar de oplossing tegen deze, soms helse, pijn.

We kletsen even gezellig over de komende vakanties en dat Dirk maar zo door moet gaan. Wat hebben we toch geluk met onze arts, een ontzettend aardige vent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *