Yes! 46 jaar…!

Toen ik op mijn 44ste de diagnose van longkanker kreeg vond ik 45 jaar al heel oud  klinken. Om daar verder over na te denken heb ik eigenlijk geen tijd en zin gehad. Laat staan denken aan je 46ste verjaardag maar voor dat ik het wist was het zover.

Ook dit jaar weer de vraag: “Wat zullen we gaan doen?” Houden we een groot feest? Of vieren we het met ons vijven?

Zaterdag de 14had Sam eerst om 9 uur voetbal bij voetbalvereniging VV acht en Iris moest om 14.00  uur hockeyen, dus ik besloot de zaterdag de zaterdag te laten en indien ik in de avond nog voldoende energie over zou hebben, zouden we gezellig met ons gezin uit gaan eten. We gingen naar restaurant IL Ponte in Son! Aangezien ik nog steeds problemen heb met eten, en met namen de kleur rood smaakt me niet, vond ik het wel leuk en spannend om een Italiaans tomatensoepje te bestellen (rooier als dit bestaat niet). Wonder boven wonder smaakte hij overheerlijk en ik durfde zelfs als hoofdgerecht een pizza te bestellen. Claud, Roos en Iris hebben ook zeer smakelijk gegeten alleen Sam had wat te veel appelsap gedronken en moest zijn pizza na 3 stukjes laten staan.

De zondag werd ik verrast door een heerlijk ontbijt klaargemaakt door Claud en de kinderen en ik werd verwend met veel cadeaus (kaartjes voor het concert van Guus Meeuwis voor in Juni in het PSV stadium, ik kreeg van Iris een pracht van een Boeddha, van Sam een dvd box van Mission  Impossible  en de traditionele tekeningen van Roos en Sam) voor de rest van de dag had ik geen plannen maar wat achteraf maar goed was ook, want Claud had een plannetje gemaakt om toch een surprise party te organiseren. Claud had achter mijn rug om heel wat mensen uitgenodigd  via de sms en ze had iedereen verzocht om spontaan te komen en om tussen 3 uur en 4 uur weer richting huis te gaan omdat ze niet zeker wist dat tegen die tijd bij mij het lampje even uit gaat. Dit had ze erg goed bedacht want de man met de hamer kwam precies om 15.30 uur langs. Nadat ik, toen alle visite weer weg was, even geslapen had hebben we heerlijk gegeten (Varkenshaas met champignonnetjes, prei á la créme, koude boontjes en kleine gebakken aardappeltjes). Kortom ook nog een culinaire avond.

Achteraf is het natuurlijk bezopen dat je al op je 44ste moet gaan denken hoe je je komende verjaardag(en) zult gaan vieren en of je je volgende verjaardag nog wel haalt. Iets wat voor een ander heel normaal en vanzelf sprekend is, is voor mij opeens heel bijzonder.

Ik heb een heerlijke dag gehad, en ook al hou ik helemaal niet van mijn verjaardag, ik had hem toch ook zeker niet willen missen. Stiekem heb ik toch echt genoten vandaag!

Marco, Louisa, Shannon, Chris, Lydia, Sanne, Richard, Rozieta, Caroline, Friso, Maarten, Sophie, Lotte, Max, Miriam, Bjorn, Tijn, Jesse, Hans, Jur, Marlou, bedankt allen voor jullie komst.

En voor vele anderen ook bedankt voor jullie lieve berichtjes, kaartjes, sms-jes, tweets en krabbels.

Volgend jaar weer!

Een gedachte over “Yes! 46 jaar…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *